Benodigdheden

125 gram hazelnootwafeltjes van Schär

5 gram gesmolten roomboter (1 theelepel)

2 volle eetlepels hazelnoot praline pasta (lidl)

13 geroosterde hazelnoten

50 gram melkchocolade

50 gram pure chocolade

25 gram gehakte geroosterde hazelnootjes

Extra nodig

foodprocessor

13 mini cupcakepapiertjes

Vork

Bord/dienblad en bakpapier

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten in een koekenpan alroerend mooi goudbruin. Laat afkoelen
  2. Maal de wafeltjes grof/fijn in een foodprocessor
  3. Giet over in een schaal en voeg de gesmolten boter, en hazelnoot praline pasta toe. Kneed samen tot een homogeen mengsel.
  4. Rol 13 gelijke bolletjes en doe in elk een hazelnootje. Rol weer mooi egaal. Laat koelen voor 30-60 minuten.
  5. Smelt de chocolade au bain marie. En roer de gehakte hazelnootjes erdoor. 
  6. Haal elk balletje met een vork door de chocolade en leg op een bord of dienblad bekleed met bakpapier. Laat uitharden in de koelkast en leg in een papieren vormpje.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten